چهند ساڵێك لهمهو پێش ههوره بروسكهیهك دای له یاریگایهكی كۆنگۆی جموری له كاتی یاریكی تۆپی پێدا , ئهوهی سهرسوڕهێنهره لێرهدا ئهو ههوره بروسكهیه ههموو یاریزانهكانی كوشت كهچی سهرهڕای تێكهڵ بونی یاریزانهكان هیچ زیانێك به یارزانانی تیمی بهرامبهر نهكهوت.
قاڕهی ئهمریكاو قاڕهی ئهوروپا ههموو ساڵێك (10) سانتیمهتر لهیهك دور دهكهونهوه .
فیل كاتێك ئهمرێت ئهكهر به پێوه بێت ئهوه بۆ ماوهی چهند سهعاتێك به پێوه به مردوی ئهمێنێتهوه .
جۆرێك مێروله ههیه كه به ( مێرولهی خوێن ڕێژ) ناسراوه داگیركهرهو ههڵدهكوتێته سهر شاره مێرولهی ترو شاژنهكهیان دهكوژێت و ئهوانی كه ناچار دهكات وهك و عهبد ئیشی بۆ بكهن .
ڕێوی نێر له ههموو تهمهنیدا لهگهڵ یهك مێ دهمێنێتهوه , ئهگهر ئهو میَیه بمرێت ئهوه ههتا تهمهنی تهواو دهبێت ناچێت بهدهوری یه مێی تردا , كهچی مێیهكه لهگهڵ مردنی نێرهكهدا دهچێته لای نێرهیهكی تر .
سیسرك دوای ئهوهی بهر مرۆڤ دهكهوێت واته به مۆڤدا ههڵدهگهڕێت دوای ئهوه خۆی پاك دهكاتهوه .
مێشوله حهزی له مرۆڤی سپی و قژ زهرده
قاڕهی ئهمریكاو قاڕهی ئهوروپا ههموو ساڵێك (10) سانتیمهتر لهیهك دور دهكهونهوه .
فیل كاتێك ئهمرێت ئهكهر به پێوه بێت ئهوه بۆ ماوهی چهند سهعاتێك به پێوه به مردوی ئهمێنێتهوه .
جۆرێك مێروله ههیه كه به ( مێرولهی خوێن ڕێژ) ناسراوه داگیركهرهو ههڵدهكوتێته سهر شاره مێرولهی ترو شاژنهكهیان دهكوژێت و ئهوانی كه ناچار دهكات وهك و عهبد ئیشی بۆ بكهن .
ڕێوی نێر له ههموو تهمهنیدا لهگهڵ یهك مێ دهمێنێتهوه , ئهگهر ئهو میَیه بمرێت ئهوه ههتا تهمهنی تهواو دهبێت ناچێت بهدهوری یه مێی تردا , كهچی مێیهكه لهگهڵ مردنی نێرهكهدا دهچێته لای نێرهیهكی تر .
سیسرك دوای ئهوهی بهر مرۆڤ دهكهوێت واته به مۆڤدا ههڵدهگهڕێت دوای ئهوه خۆی پاك دهكاتهوه .
مێشوله حهزی له مرۆڤی سپی و قژ زهرده
الإثنين ديسمبر 28, 2015 1:21 am من طرف sulimansoran
» پهردهی كچێنی چییه؟ جۆره ناباوهكانی پهردهی كچێنی، لابردنی پهردهی كچێنی ... سهرهتای ژیانیكی نوێ؟ ....هتد
الخميس يناير 23, 2014 8:48 pm من طرف دايكى عمار
» هیچ کات کۆمپیوتەرەکەت فۆرمات مەکە!!
الخميس يناير 09, 2014 8:20 pm من طرف karwan kara
» ماڵپهرێك بۆ وهرگێران زیاتر له 50 زمان
الخميس أكتوبر 10, 2013 5:19 am من طرف dlshad
» ئه م سايته تايبه ته به يارى
الجمعة يونيو 21, 2013 3:37 pm من طرف shamal jalal
» له (چین) گۆشتی مرۆڤ ههیه و ئهفرۆشرێت + 18
الجمعة مارس 22, 2013 6:42 pm من طرف danyar asuda
» وينه يه كى ناخ ته زين
الأربعاء مارس 20, 2013 5:03 am من طرف danyar asuda
» ئه وكوره ى به هوى به يداكردنى 5 هه زار دينار بو بزيوى زينى توشى جيهات