له یهکێک له قوتابخانهکان کجێکی زیرهک ئهبێت و مامۆستاکهش زۆری خۆش ئهویست و بهردهوام رێزی لێ ئهگرت و بایهخی پێ ئهدا تا وای لێهاتبوو قوتابیهکانی تر زۆر لایان سهیربوو تا رۆژێک به کۆمهل رۆیشتن بۆ لای مامۆستاکه و پرسیاریان لێ کردوو وتیان :
مامۆستا بۆ تۆ ئهم کچهت له ههموو قوتابیهکانی تر خۆشتر دهوێت و زیاتر بایهخ بهو ئهدهیت ؟
مامۆستاکهش له وهلامدا پێی وتن لهگهلم وهرن
دوای ئهوهی قوتابیهکان ههموو لهگهل مامۆستاکه رۆیشتن مامۆستاکه داوای لێکردن ههر یهکه و مریشکێک سهرببڕێت له شوێنێک بێ ئهوهی که هیچ کهس بیبینێت و پێی بزانێت
بۆ رۆژی دواتر ههموو قوتابیهکان ههر یهکهو مریشکێکی سهر بڕی بوو له مالهوه بێ ئهوهی هیچ کهسێک ههستی پێ بکات و بیبینێت دوای ئهوه ههموویان مریشکه سهربڕاوهکهیان هێنابووهوه بۆ قوتابخانه تهنها کچه زیرهکهکه نهبێت که نهیتوانی بوو سهری مریشکهکه ببڕێت
مامۆستاکه له کجهکهی پرسی ئایا بۆ سهری ئهم مریشکهت نهبڕیوه ؟
کجه زیرهکه له وهلامدا وتی ؟
مامۆستا نهمتوانی که سهری ببڕم بێ ئهوهی هیچ کهس نهم بینێت چونکه خوای گهوره ههموومان دهبینێت جا له ههرکوێیهک بیت و له ههرشوێنێک بیت ئهوا خوا ئهمان بینێت بۆیه تۆش وتت نابێت کهس بتان بینێت بۆیه نهمتوانی چونکه خوا ئێمه ئهبینێت
ش
ئینجا مامۆستاکه وتی ئهوهیه کچی زیرهک !!!
مامۆستا بۆ تۆ ئهم کچهت له ههموو قوتابیهکانی تر خۆشتر دهوێت و زیاتر بایهخ بهو ئهدهیت ؟
مامۆستاکهش له وهلامدا پێی وتن لهگهلم وهرن
دوای ئهوهی قوتابیهکان ههموو لهگهل مامۆستاکه رۆیشتن مامۆستاکه داوای لێکردن ههر یهکه و مریشکێک سهرببڕێت له شوێنێک بێ ئهوهی که هیچ کهس بیبینێت و پێی بزانێت
بۆ رۆژی دواتر ههموو قوتابیهکان ههر یهکهو مریشکێکی سهر بڕی بوو له مالهوه بێ ئهوهی هیچ کهسێک ههستی پێ بکات و بیبینێت دوای ئهوه ههموویان مریشکه سهربڕاوهکهیان هێنابووهوه بۆ قوتابخانه تهنها کچه زیرهکهکه نهبێت که نهیتوانی بوو سهری مریشکهکه ببڕێت
مامۆستاکه له کجهکهی پرسی ئایا بۆ سهری ئهم مریشکهت نهبڕیوه ؟
کجه زیرهکه له وهلامدا وتی ؟
مامۆستا نهمتوانی که سهری ببڕم بێ ئهوهی هیچ کهس نهم بینێت چونکه خوای گهوره ههموومان دهبینێت جا له ههرکوێیهک بیت و له ههرشوێنێک بیت ئهوا خوا ئهمان بینێت بۆیه تۆش وتت نابێت کهس بتان بینێت بۆیه نهمتوانی چونکه خوا ئێمه ئهبینێت
ش
ئینجا مامۆستاکه وتی ئهوهیه کچی زیرهک !!!
الإثنين ديسمبر 28, 2015 1:21 am من طرف sulimansoran
» پهردهی كچێنی چییه؟ جۆره ناباوهكانی پهردهی كچێنی، لابردنی پهردهی كچێنی ... سهرهتای ژیانیكی نوێ؟ ....هتد
الخميس يناير 23, 2014 8:48 pm من طرف دايكى عمار
» هیچ کات کۆمپیوتەرەکەت فۆرمات مەکە!!
الخميس يناير 09, 2014 8:20 pm من طرف karwan kara
» ماڵپهرێك بۆ وهرگێران زیاتر له 50 زمان
الخميس أكتوبر 10, 2013 5:19 am من طرف dlshad
» ئه م سايته تايبه ته به يارى
الجمعة يونيو 21, 2013 3:37 pm من طرف shamal jalal
» له (چین) گۆشتی مرۆڤ ههیه و ئهفرۆشرێت + 18
الجمعة مارس 22, 2013 6:42 pm من طرف danyar asuda
» وينه يه كى ناخ ته زين
الأربعاء مارس 20, 2013 5:03 am من طرف danyar asuda
» ئه وكوره ى به هوى به يداكردنى 5 هه زار دينار بو بزيوى زينى توشى جيهات