گوتوویانە «شتی باشتر بۆ ژیانێكی باشتر لەڕێگای كیمیاوە»، ئەگەرچی دەرمان بەشێكی زۆر گرنگە لەچارەسەری پزیشكیدا، بەڵام گرفتەكە لەوكاتە سەرهەڵدەدات كە هەندێك دەرمان لەگەڵ یەكتردا كارلێك دەكەن، تێكەڵبوونی ماددەی كیمیایی یان دەرمان لەناو لەشدا لەوانەیە كارەساتی تەندروستی لێبكەوێتەوە. دەرمانەكان Medications ماددەی كیمایین، جیاوازیان هەیە لەپێكهاتن و ڕاددەی ترشی و تفتیدا. هەندێك دەرمان دەبنە هۆی زیادكردنی كاریگەرییەكانی دەرمانێكی تر Synergestic یان كەمكردنەوەی كاریگەری دەرمانێكی تر Antagonistic یان شاردنەوە یان دواخستنی كاریگەری دەرمانێكی دیكە. تێكەڵكردنی دەرمانەكان دەبێتە هۆی زیادكردنی زیانە لابەلایەكان لەسەر بەشە جیا جیاكانی لەشدا، كاریگەرییە خراپەكانی تێكەڵكردنی دەرمان بەندە بەژمارەی ئەو دەرمانانەی كە بەیەكەوە بەكاریان دەهێنیت، بۆ نموونە تێكەڵكردنی 2 دەرمان ئەگەری زیانە لابەلایەكان بەڕێژەی 5% زیاتر دەكات، تێكەڵكردنی 5 جۆرە دەرمان ئەگەری زیانە لابەلایەكان بۆ 50% بەرزدەكاتەوە، هەروەها تێكەڵكردنی 8 جۆری دەرمان ئەگەری زیانە لابەلایەكان لەبەر كارلێككردنیان بۆ 100% بەرزدەكاتەوە، بۆیە تێكەڵكردنی دەرمان هەندێك جار مەترسی دەخاتە سەر ژیان. ئەگەرچی هەندێك لەو نەخۆشانەی كە شەكرە و بەرزبوونەوەی پەستانی خوێن و كۆلیستیرۆلی بەرزیان هەیە لەوانەیە كە پتر لە5-7 دەرمان بەیەكەوە وەربگرن و دوچاری زیانی لابەلای زیاتری دەرمانەكان بن، بەڵام لێرەدا بەچاودێری دكتۆر بڕ و جۆری دەرمانەكان بەشێوەیەك ڕێك دەخرێت كە نەخۆشییەكان بەبێ ئاڵۆزی لەژێر كۆنترۆڵدا بمێننەوە لەگەڵ كەمترین ڕێژەی زیانە لابەلایەكانی تێكەڵكردنی دەرمان.
أفضل 10 أعضاء في هذا المنتدى
المواضيع الأخيرة
بحـث
نوفمبر 2024
الأحد | الإثنين | الثلاثاء | الأربعاء | الخميس | الجمعة | السبت |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | |||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 |
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
ازرار التصفُّح
سايته كان
سايته كان
www.lawanikirkuk.com
مالبه رى لاوانى كه ركوك
www.lawanikurdistan.com
مالبه رى يه كيتى لاوانى ديموكراتى كوردستان
المواضيع الأكثر نشاطاً
المواضيع الأكثر شعبية
مەترسی تێكەڵكردنی دەرمان
تينو- ئهندامى زۆر چالاك
- مساهمة رقم 1
الإثنين ديسمبر 28, 2015 1:21 am من طرف sulimansoran
» پهردهی كچێنی چییه؟ جۆره ناباوهكانی پهردهی كچێنی، لابردنی پهردهی كچێنی ... سهرهتای ژیانیكی نوێ؟ ....هتد
الخميس يناير 23, 2014 8:48 pm من طرف دايكى عمار
» هیچ کات کۆمپیوتەرەکەت فۆرمات مەکە!!
الخميس يناير 09, 2014 8:20 pm من طرف karwan kara
» ماڵپهرێك بۆ وهرگێران زیاتر له 50 زمان
الخميس أكتوبر 10, 2013 5:19 am من طرف dlshad
» ئه م سايته تايبه ته به يارى
الجمعة يونيو 21, 2013 3:37 pm من طرف shamal jalal
» له (چین) گۆشتی مرۆڤ ههیه و ئهفرۆشرێت + 18
الجمعة مارس 22, 2013 6:42 pm من طرف danyar asuda
» وينه يه كى ناخ ته زين
الأربعاء مارس 20, 2013 5:03 am من طرف danyar asuda
» ئه وكوره ى به هوى به يداكردنى 5 هه زار دينار بو بزيوى زينى توشى جيهات