بهگوێرهی ههواڵێكی سایتی عهرهبیه نێت، زاناكان بۆیاندهركهوتووه (15) خولهك له پێكهنین دهتوانێـت (40) كالۆری وزه بسوتێنێت و (10) خولهك له پێكهنین كه تێیدا سك بلهرێتهوه دهتوانێت ئازارهكان كهمبكاتهوه، ههروهها لێكۆڵینهوهكان سهلماندوویانه بڕێكی هاوسهنگ له پێكهنین دهیان حاڵهتی نهخۆشی چارهسهردهكات، بهڵام زۆر پێكهنین ڕهنگه كێشهی تهندروستی مهترسیداری لێبكهوێته...وه.
لهپێكهنیندا نزیكهی (50) ماسولكهی دهموچاو دهجوڵێ و بهڕای دكتۆره رامۆ مورا ریبول، پسپۆڕی پێكهنین و تهندروستی، چوار ڕێگاههیه تێیدا پێكهنین بهشداریدهكات له باشتركردنی تهندروستیدا و پێكهنین دهتوانێـت جوڵهی ماسولكهكان و كۆئهندامی بهرگریی و دهردانی هۆرمۆنهكان بوروژێنێت و دهتوانێـت ههستی پۆزهتیڤی لێبكهوێتهوه و ئهوهش كوالێتی ژیانی مرۆڤ باشتردهكات و پێكهنین دهتوانێت ڕێگاخۆشكهربێت بۆ دانانی ستراتیژیهتی باشتر بۆ مامهڵهكردن لهگهڵ فشاره جیاوازهكاندا و پێكهنین دهتوانیـَت توانستی كۆمهڵایهتی زیاتربكات و سوودی تهندروستی زیاتری ههبێت.
پێكهنین دهتوانێـت ئاستی خانه سروشتیه شهڕكهرهكان و ئازارشكێنه سروشتیهكان و چالاكی دژی ههوكردن و هۆرمۆنهكانی دژی خهمۆكی زیاتر بكات و ئاستی هۆرمۆنی فشارهكان (كۆرتیزۆن) كهمبكاتهوه.
لهپێكهنیندا نزیكهی (50) ماسولكهی دهموچاو دهجوڵێ و بهڕای دكتۆره رامۆ مورا ریبول، پسپۆڕی پێكهنین و تهندروستی، چوار ڕێگاههیه تێیدا پێكهنین بهشداریدهكات له باشتركردنی تهندروستیدا و پێكهنین دهتوانێـت جوڵهی ماسولكهكان و كۆئهندامی بهرگریی و دهردانی هۆرمۆنهكان بوروژێنێت و دهتوانێـت ههستی پۆزهتیڤی لێبكهوێتهوه و ئهوهش كوالێتی ژیانی مرۆڤ باشتردهكات و پێكهنین دهتوانێت ڕێگاخۆشكهربێت بۆ دانانی ستراتیژیهتی باشتر بۆ مامهڵهكردن لهگهڵ فشاره جیاوازهكاندا و پێكهنین دهتوانیـَت توانستی كۆمهڵایهتی زیاتربكات و سوودی تهندروستی زیاتری ههبێت.
پێكهنین دهتوانێـت ئاستی خانه سروشتیه شهڕكهرهكان و ئازارشكێنه سروشتیهكان و چالاكی دژی ههوكردن و هۆرمۆنهكانی دژی خهمۆكی زیاتر بكات و ئاستی هۆرمۆنی فشارهكان (كۆرتیزۆن) كهمبكاتهوه.
الإثنين ديسمبر 28, 2015 1:21 am من طرف sulimansoran
» پهردهی كچێنی چییه؟ جۆره ناباوهكانی پهردهی كچێنی، لابردنی پهردهی كچێنی ... سهرهتای ژیانیكی نوێ؟ ....هتد
الخميس يناير 23, 2014 8:48 pm من طرف دايكى عمار
» هیچ کات کۆمپیوتەرەکەت فۆرمات مەکە!!
الخميس يناير 09, 2014 8:20 pm من طرف karwan kara
» ماڵپهرێك بۆ وهرگێران زیاتر له 50 زمان
الخميس أكتوبر 10, 2013 5:19 am من طرف dlshad
» ئه م سايته تايبه ته به يارى
الجمعة يونيو 21, 2013 3:37 pm من طرف shamal jalal
» له (چین) گۆشتی مرۆڤ ههیه و ئهفرۆشرێت + 18
الجمعة مارس 22, 2013 6:42 pm من طرف danyar asuda
» وينه يه كى ناخ ته زين
الأربعاء مارس 20, 2013 5:03 am من طرف danyar asuda
» ئه وكوره ى به هوى به يداكردنى 5 هه زار دينار بو بزيوى زينى توشى جيهات