دوو دهماری خوینی ، واته خوینبهرهکان ( کرونری ) که خوین به ماسوولکهکانی دل دهگهینن ، کاری ئهم خوینبهرانه، خوین و خواردن و ئوکسیژن گهیاندنه بو ماسوولکهکانی دل تاکو وزهی پیویستی بو پهمپ کردن و ناردنی ههبیت و رانهگیریت. هیرشی دل یان وهستانی دل ههموو کاتیک به هوکاری گیرانی کرونرهکان یان ( ترومبوز کرونر ) دروست دهبیت . واته یهکهک له کرونرهکان یان خوینبهرهکان دهگیریت ریگای گهیشتنی خوین به بهشهک له ماسوولکهکانی دل دهگریت بهشیک له ماسوولکهکانی دل به هوی نهبوونی خوین و ئوکسیژن ورده ورده له ناو دهچن. ئهگهر یهکهک له خوینبهرهکانی کرونر دابخریت . خوینبهرهکیتر جیگای دهگریتهوه ، ئهم خوینبهرهی دوویهم تاکو ماوهیهک دهتوانیت کاری خوینبهری له ناو رویشتوو ئهنجان بدات. ئهگهر دابنین که مروفیک زور به خیرایی وهرزش دهکات ، خواردنیکی گرانیشی خواردبیت وهزیهکی زیاتر خرج دهکات ، جهسته له بهرامبهر ئهم ههلومهرجدا ههلسورانی خوینی زیاتری پیویسته و باری دل گرانتر دهبیت چونکه یهکهک له خوینبهرهکانی کرونر گیراوه ماسوولکهکانی دل ناتوانن باری زیاتر ههلبگرن و گیرودهی هیرش دهبیت . دهرمانهکان بو رزگار کردنی گیانی ئهم نهخوشانه که گیرودهی ئهم جوره نهخوشیه دهبن بوونیان نیه
أفضل 10 أعضاء في هذا المنتدى
المواضيع الأخيرة
بحـث
نوفمبر 2024
الأحد | الإثنين | الثلاثاء | الأربعاء | الخميس | الجمعة | السبت |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | |||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 |
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
ازرار التصفُّح
سايته كان
سايته كان
www.lawanikirkuk.com
مالبه رى لاوانى كه ركوك
www.lawanikurdistan.com
مالبه رى يه كيتى لاوانى ديموكراتى كوردستان
المواضيع الأكثر نشاطاً
المواضيع الأكثر شعبية
هوکاری وهستانی دل چیه؟
داروان- بهڕێوهبهری يانه ى كورد تيشك
- مساهمة رقم 1
هوکاری وهستانی دل چیه؟
دوو دهماری خوینی ، واته خوینبهرهکان ( کرونری ) که خوین به ماسوولکهکانی دل دهگهینن ، کاری ئهم خوینبهرانه، خوین و خواردن و ئوکسیژن گهیاندنه بو ماسوولکهکانی دل تاکو وزهی پیویستی بو پهمپ کردن و ناردنی ههبیت و رانهگیریت. هیرشی دل یان وهستانی دل ههموو کاتیک به هوکاری گیرانی کرونرهکان یان ( ترومبوز کرونر ) دروست دهبیت . واته یهکهک له کرونرهکان یان خوینبهرهکان دهگیریت ریگای گهیشتنی خوین به بهشهک له ماسوولکهکانی دل دهگریت بهشیک له ماسوولکهکانی دل به هوی نهبوونی خوین و ئوکسیژن ورده ورده له ناو دهچن. ئهگهر یهکهک له خوینبهرهکانی کرونر دابخریت . خوینبهرهکیتر جیگای دهگریتهوه ، ئهم خوینبهرهی دوویهم تاکو ماوهیهک دهتوانیت کاری خوینبهری له ناو رویشتوو ئهنجان بدات. ئهگهر دابنین که مروفیک زور به خیرایی وهرزش دهکات ، خواردنیکی گرانیشی خواردبیت وهزیهکی زیاتر خرج دهکات ، جهسته له بهرامبهر ئهم ههلومهرجدا ههلسورانی خوینی زیاتری پیویسته و باری دل گرانتر دهبیت چونکه یهکهک له خوینبهرهکانی کرونر گیراوه ماسوولکهکانی دل ناتوانن باری زیاتر ههلبگرن و گیرودهی هیرش دهبیت . دهرمانهکان بو رزگار کردنی گیانی ئهم نهخوشانه که گیرودهی ئهم جوره نهخوشیه دهبن بوونیان نیه
الإثنين ديسمبر 28, 2015 1:21 am من طرف sulimansoran
» پهردهی كچێنی چییه؟ جۆره ناباوهكانی پهردهی كچێنی، لابردنی پهردهی كچێنی ... سهرهتای ژیانیكی نوێ؟ ....هتد
الخميس يناير 23, 2014 8:48 pm من طرف دايكى عمار
» هیچ کات کۆمپیوتەرەکەت فۆرمات مەکە!!
الخميس يناير 09, 2014 8:20 pm من طرف karwan kara
» ماڵپهرێك بۆ وهرگێران زیاتر له 50 زمان
الخميس أكتوبر 10, 2013 5:19 am من طرف dlshad
» ئه م سايته تايبه ته به يارى
الجمعة يونيو 21, 2013 3:37 pm من طرف shamal jalal
» له (چین) گۆشتی مرۆڤ ههیه و ئهفرۆشرێت + 18
الجمعة مارس 22, 2013 6:42 pm من طرف danyar asuda
» وينه يه كى ناخ ته زين
الأربعاء مارس 20, 2013 5:03 am من طرف danyar asuda
» ئه وكوره ى به هوى به يداكردنى 5 هه زار دينار بو بزيوى زينى توشى جيهات