ئاسۆی وهرزش - ڕهههند ههڵۆ
به بڕیارێكی جێگری سهرۆكی پارتی دیموكراتی كوردستان، یاریگای بارزان له شاری زاخۆ دهڕوخێنرێت و دهكرێته یاریگایهكی نێودهوڵهتی بۆ ئهو یانهیهو بۆ شارهكه.
عهبدولوههاب بارزانی سهرۆكی یانهی زاخۆ به ئاسۆی وهرزشی ڕاگهیاند؛ لهسهر بڕیاری نێچیرهڤان بارزانی ئهو یاریگایه نۆژهن دهكرێتهوهو دهكرێته یاریگایهكی نێودهوڵهتی كه لهلایهن كۆمپانیایهكی سویدییهوه جێبهجێدهكرێت، وتیشی: "بڕیاروایه له دوای كۆتاییهاتنی خولی نوخبهی عیراقهوه دهست به چاككردن و به نێودهوڵهتیكردنی ئهو یاریگایه بكرێت، كه بڕیاروایه جێگهی 20 ههزار كورسی تێدابكرێتهوه".
سهرۆكی یانهی زاخۆ ئاماژهی بۆ ئهوهشكرد، كه به بڕیارێك ئهو یاریگایه خراوهتهسهر یانهی زاخۆو بهدهرلهوهش ئێستا له شاری زاخۆ یاریگایهكی تر بۆ یانهی زاخۆ دروستكراوه و له قۆناغی كۆتاییدایهو بڕیاره له مانگی ئهیلولی ئهمساڵ كۆتاییپێبێت.
یانهی زاخۆ له ساڵی 1987 هوه دامهزراوهو له ئێستاشدا له خولی نوخبهی عیراقی له كۆمهڵهی باكور له پلهی سێیهمدایهو ئهمساڵیش تیپه كوردستانیهكهی بووه خاوهنی یهكهم جامی كوردستان.
الإثنين ديسمبر 28, 2015 1:21 am من طرف sulimansoran
» پهردهی كچێنی چییه؟ جۆره ناباوهكانی پهردهی كچێنی، لابردنی پهردهی كچێنی ... سهرهتای ژیانیكی نوێ؟ ....هتد
الخميس يناير 23, 2014 8:48 pm من طرف دايكى عمار
» هیچ کات کۆمپیوتەرەکەت فۆرمات مەکە!!
الخميس يناير 09, 2014 8:20 pm من طرف karwan kara
» ماڵپهرێك بۆ وهرگێران زیاتر له 50 زمان
الخميس أكتوبر 10, 2013 5:19 am من طرف dlshad
» ئه م سايته تايبه ته به يارى
الجمعة يونيو 21, 2013 3:37 pm من طرف shamal jalal
» له (چین) گۆشتی مرۆڤ ههیه و ئهفرۆشرێت + 18
الجمعة مارس 22, 2013 6:42 pm من طرف danyar asuda
» وينه يه كى ناخ ته زين
الأربعاء مارس 20, 2013 5:03 am من طرف danyar asuda
» ئه وكوره ى به هوى به يداكردنى 5 هه زار دينار بو بزيوى زينى توشى جيهات