بهكارهێنانی تهلهفۆن ئادابی تایبهتی خۆی ههیه كه دهبێت مرۆڤ پهیڕهویان بكات، لێرهدا بهچهند خاڵێك دهیانخهینه روو:
1- پێش ههموو شتێك دڵنیابه لهراستی ژمارهكه ئینجا تهلهفۆن بكه.
2- كاتی گونجاو ههڵبژێرهو لهناوهختدا تهلهفۆن بۆ كهس مهكه.
3- یهكسهر خۆت بناسێنه.
4- لێی بپرسه كه ئایا كاتهكه گونجاوه بۆ قسهكردن، تهنانهت ئهگهر ئهو كهسه نزیكیشت بوو.
5- بهڕونیو بههێمنی قسه بكهو دهنگ بهرز مهكهرهوه، چونكه ئهو كاته دهنگت كهسایهتیو رۆشنبیری تۆ نیشان دهدات.
6- ئهگهر ژمارهكهت ههڵه لێدابوو، بهڕێزهوه داوای لێبوردن بكهو بۆی روون بكهرهوه كه مهبهستت نهبووه، ئهگهر توڕهش بوو ههر بههێمنی ماڵئاوایی بكه.
7- ئهگهر ژمارهیهكی ههڵهت بۆ هات خۆت توڕه مهكهو لێی مهپرسه كه ئهو كێیهو بێ ماڵئاوایی تهلهفۆنهكه دامهخهرهوه.
8- درێژه بهقسهكردن مهدهو بهكورتی مهبهستهكانت بگهێنه.
9- ئهگهر تۆ تهلهفۆنت كردو پهیوهندییهكه بچڕا، ئهوا ههر خۆت ههوڵی پهیوهندی كردن بدهرهوه.
10- ئهگهر كهسێك مۆبایل یان تهلهفۆنی تۆی بهكار هێنا، بهدیاریهوه مهوهستهو كهمێك دوور بكهوهرهوه، تا بهئازادی گفتوگۆكهی ئهنجام بدات.
11- ئهگهر لهگهڵ چهند كهسێكدا بوویتو تهلهفۆنت بۆ هات، ئهوا داوای یارمهتییان لێ بكهو سی بۆ شهست مهتر لێیان دوور بكهوهرهوهو بهدهنگی نزم قسه بكه.
12- ئهگهر میوان بوویت لهجێگهیهكو تهلهفۆنت بۆ هات، ههوڵبده داوای لێبوردن لهو كهسه بكهیت كه ته لهفۆنی بۆ كردویتو پێی رابگهیهنه كاتێكی تر پهیوهندی پێوه دهكهیتهوه.
13- لهكاتی تهلهفۆن كردندا ئهگهر پهیوهندییهكت بۆ هات، ئهوا داوای یارمهتی لهكهسی یهكهم بكهو وهڵامی ئهوهی دووهم بهرهوهو پێی رابگهیهنه كه كاتێكی تر پهیوهندی پێوه دهكهیت، ئینجا وهرهوه سهر پهیوهندی یهكهمت.
فيسبوك
1- پێش ههموو شتێك دڵنیابه لهراستی ژمارهكه ئینجا تهلهفۆن بكه.
2- كاتی گونجاو ههڵبژێرهو لهناوهختدا تهلهفۆن بۆ كهس مهكه.
3- یهكسهر خۆت بناسێنه.
4- لێی بپرسه كه ئایا كاتهكه گونجاوه بۆ قسهكردن، تهنانهت ئهگهر ئهو كهسه نزیكیشت بوو.
5- بهڕونیو بههێمنی قسه بكهو دهنگ بهرز مهكهرهوه، چونكه ئهو كاته دهنگت كهسایهتیو رۆشنبیری تۆ نیشان دهدات.
6- ئهگهر ژمارهكهت ههڵه لێدابوو، بهڕێزهوه داوای لێبوردن بكهو بۆی روون بكهرهوه كه مهبهستت نهبووه، ئهگهر توڕهش بوو ههر بههێمنی ماڵئاوایی بكه.
7- ئهگهر ژمارهیهكی ههڵهت بۆ هات خۆت توڕه مهكهو لێی مهپرسه كه ئهو كێیهو بێ ماڵئاوایی تهلهفۆنهكه دامهخهرهوه.
8- درێژه بهقسهكردن مهدهو بهكورتی مهبهستهكانت بگهێنه.
9- ئهگهر تۆ تهلهفۆنت كردو پهیوهندییهكه بچڕا، ئهوا ههر خۆت ههوڵی پهیوهندی كردن بدهرهوه.
10- ئهگهر كهسێك مۆبایل یان تهلهفۆنی تۆی بهكار هێنا، بهدیاریهوه مهوهستهو كهمێك دوور بكهوهرهوه، تا بهئازادی گفتوگۆكهی ئهنجام بدات.
11- ئهگهر لهگهڵ چهند كهسێكدا بوویتو تهلهفۆنت بۆ هات، ئهوا داوای یارمهتییان لێ بكهو سی بۆ شهست مهتر لێیان دوور بكهوهرهوهو بهدهنگی نزم قسه بكه.
12- ئهگهر میوان بوویت لهجێگهیهكو تهلهفۆنت بۆ هات، ههوڵبده داوای لێبوردن لهو كهسه بكهیت كه ته لهفۆنی بۆ كردویتو پێی رابگهیهنه كاتێكی تر پهیوهندی پێوه دهكهیتهوه.
13- لهكاتی تهلهفۆن كردندا ئهگهر پهیوهندییهكت بۆ هات، ئهوا داوای یارمهتی لهكهسی یهكهم بكهو وهڵامی ئهوهی دووهم بهرهوهو پێی رابگهیهنه كه كاتێكی تر پهیوهندی پێوه دهكهیت، ئینجا وهرهوه سهر پهیوهندی یهكهمت.
فيسبوك
الإثنين ديسمبر 28, 2015 1:21 am من طرف sulimansoran
» پهردهی كچێنی چییه؟ جۆره ناباوهكانی پهردهی كچێنی، لابردنی پهردهی كچێنی ... سهرهتای ژیانیكی نوێ؟ ....هتد
الخميس يناير 23, 2014 8:48 pm من طرف دايكى عمار
» هیچ کات کۆمپیوتەرەکەت فۆرمات مەکە!!
الخميس يناير 09, 2014 8:20 pm من طرف karwan kara
» ماڵپهرێك بۆ وهرگێران زیاتر له 50 زمان
الخميس أكتوبر 10, 2013 5:19 am من طرف dlshad
» ئه م سايته تايبه ته به يارى
الجمعة يونيو 21, 2013 3:37 pm من طرف shamal jalal
» له (چین) گۆشتی مرۆڤ ههیه و ئهفرۆشرێت + 18
الجمعة مارس 22, 2013 6:42 pm من طرف danyar asuda
» وينه يه كى ناخ ته زين
الأربعاء مارس 20, 2013 5:03 am من طرف danyar asuda
» ئه وكوره ى به هوى به يداكردنى 5 هه زار دينار بو بزيوى زينى توشى جيهات