عن أبي هريرة رضي الله عنه عن النبي صلى الله عليه وسلم أنه قال:
" صنفان من أهل النار لم أرهما: قوم معهم سياط كأذناب البقر يضربون بها الناس.. ونساء كاسيات عاريات مائلات مميلات رؤوسهن كأسنمة البخت المائلة لا يدخلن الجنة ولا يجدن ريحها وان ريحها ليوجد من مسيرة كذا وكذا، وفي رواية وان ريحها ليوجد من مسيرة خمسمائة عام”، رواه الإمام مسلم في صحيحه.
له أبی هوڕهیڕهوه خوای لێ ڕازیبێ له پێغهمبهرهوه كه فهرموویهتی: { دوو پۆل له ئههلی ئاگرن من نهمبینیون: کۆمهڵێک شهلاقیان پێیه ههروهک کلکی مانگا له خهڵکی پێ دهدهن.. وه ئهو ئافرهتانهش که خۆ دهرخهرن و پۆشاکیان تهنکو تیواره و مهیلدارن و سهرنجڕاکێشهرن وه سهر و پرچیان وهك پشتی حوشتر بهرز دهكهنهوه، ئهوانه ناچنه بهههشت و بۆنیشی ناکهن كه بۆنی بهههشت له ئهوهندهو ئهوهنده بۆنی دهكرێ، وه له ڕیوایهتێکی تردا: به ڕاستی بۆنهكهی به ڕێگای پێنج سهد ساڵ دهڕوات } ئیمامی مسلم ڕێوایهتی كردووه.
س: دهنگی ئیسلام
" صنفان من أهل النار لم أرهما: قوم معهم سياط كأذناب البقر يضربون بها الناس.. ونساء كاسيات عاريات مائلات مميلات رؤوسهن كأسنمة البخت المائلة لا يدخلن الجنة ولا يجدن ريحها وان ريحها ليوجد من مسيرة كذا وكذا، وفي رواية وان ريحها ليوجد من مسيرة خمسمائة عام”، رواه الإمام مسلم في صحيحه.
له أبی هوڕهیڕهوه خوای لێ ڕازیبێ له پێغهمبهرهوه كه فهرموویهتی: { دوو پۆل له ئههلی ئاگرن من نهمبینیون: کۆمهڵێک شهلاقیان پێیه ههروهک کلکی مانگا له خهڵکی پێ دهدهن.. وه ئهو ئافرهتانهش که خۆ دهرخهرن و پۆشاکیان تهنکو تیواره و مهیلدارن و سهرنجڕاکێشهرن وه سهر و پرچیان وهك پشتی حوشتر بهرز دهكهنهوه، ئهوانه ناچنه بهههشت و بۆنیشی ناکهن كه بۆنی بهههشت له ئهوهندهو ئهوهنده بۆنی دهكرێ، وه له ڕیوایهتێکی تردا: به ڕاستی بۆنهكهی به ڕێگای پێنج سهد ساڵ دهڕوات } ئیمامی مسلم ڕێوایهتی كردووه.
س: دهنگی ئیسلام
الإثنين ديسمبر 28, 2015 1:21 am من طرف sulimansoran
» پهردهی كچێنی چییه؟ جۆره ناباوهكانی پهردهی كچێنی، لابردنی پهردهی كچێنی ... سهرهتای ژیانیكی نوێ؟ ....هتد
الخميس يناير 23, 2014 8:48 pm من طرف دايكى عمار
» هیچ کات کۆمپیوتەرەکەت فۆرمات مەکە!!
الخميس يناير 09, 2014 8:20 pm من طرف karwan kara
» ماڵپهرێك بۆ وهرگێران زیاتر له 50 زمان
الخميس أكتوبر 10, 2013 5:19 am من طرف dlshad
» ئه م سايته تايبه ته به يارى
الجمعة يونيو 21, 2013 3:37 pm من طرف shamal jalal
» له (چین) گۆشتی مرۆڤ ههیه و ئهفرۆشرێت + 18
الجمعة مارس 22, 2013 6:42 pm من طرف danyar asuda
» وينه يه كى ناخ ته زين
الأربعاء مارس 20, 2013 5:03 am من طرف danyar asuda
» ئه وكوره ى به هوى به يداكردنى 5 هه زار دينار بو بزيوى زينى توشى جيهات