بیغەمبەری نازدار دەفەرموویت
"إنه خلق كل إنسان من بني ادم علي ستين و ثلاثمائة مفصل فمن كبر الله و حمد الله و
...
سبح الله و استغفر الله و عزل حجراً من طريق الناس أو شوكة أو عظماً عن طريق الناس و
أمر بالمعروف و نهي عن منكر عدد تلك الستين و الثلاثمائة سلامي فإنه يمشي يومئذ و قد
زحزح عن النار" (صحيح مسلم: 698/ 2 – 1007)
واتە ( ئادەمیزاد لە360 جومكە بیك هاتووە هەركەس الله اكبر والحمدلله ولا اله الا الله وسبحان الله واستغفرالله بكات یاخود بەردیك وەیان دركیك وەیان ئیشك لە لەسەر ریی خەلك لا ببات ، وەفەرمان بەجاكە بكات وە قەدەغەی خرابە بكات بەقەدەر ئەو 360 جومكانە
ئەوە ئەو روزە خوی لە ئاكری دوزەخ لاداوە
ئەم فەرموودە بیروزە ئامازە بو راستیەكی زانستی كرنكی سەردەم دەكات ئەویش زمارەی
جومكەكانە بیغەمبەری نازدار لە سەردەمیكدا زیاوە تویكاری مروف بەو رانە نەبووە كەوا زمارەی جومكەكانی مروف بەم شیوەیە دیاری بكات بكرە تاكوتای سەدەی رابردوو كشت زاناكان زمارە جومكەكانیان كەم تر لەم زمارەی ئیستا ئەزمار دەكرد تادواتر لەكوتای ئەم سەدەیەدا بەهوی ئامیری بیش كەوتوەوە توانیان زمارەی جومكە كانی مروف دیاری بكەن كەهەمان زمارەیە كەبیغەمبەری نازدار بیش 1400 ئامازەی بوكردبوو ئەمەش زمارەی جومكەكانە
1/ كولەكەیبشت 147 جومكە
2/ سك 24 جومكە
3/بەشەكانی سەرەوە 86 جومكە
4/ بەشەكانی خوارەوە 88 جومكە
5 /حەوز 15 جومكە كەكوی هەموو جومكەكان دەكاتە360 جومكە
s :- لوتکه.نێت
"إنه خلق كل إنسان من بني ادم علي ستين و ثلاثمائة مفصل فمن كبر الله و حمد الله و
...
سبح الله و استغفر الله و عزل حجراً من طريق الناس أو شوكة أو عظماً عن طريق الناس و
أمر بالمعروف و نهي عن منكر عدد تلك الستين و الثلاثمائة سلامي فإنه يمشي يومئذ و قد
زحزح عن النار" (صحيح مسلم: 698/ 2 – 1007)
واتە ( ئادەمیزاد لە360 جومكە بیك هاتووە هەركەس الله اكبر والحمدلله ولا اله الا الله وسبحان الله واستغفرالله بكات یاخود بەردیك وەیان دركیك وەیان ئیشك لە لەسەر ریی خەلك لا ببات ، وەفەرمان بەجاكە بكات وە قەدەغەی خرابە بكات بەقەدەر ئەو 360 جومكانە
ئەوە ئەو روزە خوی لە ئاكری دوزەخ لاداوە
ئەم فەرموودە بیروزە ئامازە بو راستیەكی زانستی كرنكی سەردەم دەكات ئەویش زمارەی
جومكەكانە بیغەمبەری نازدار لە سەردەمیكدا زیاوە تویكاری مروف بەو رانە نەبووە كەوا زمارەی جومكەكانی مروف بەم شیوەیە دیاری بكات بكرە تاكوتای سەدەی رابردوو كشت زاناكان زمارە جومكەكانیان كەم تر لەم زمارەی ئیستا ئەزمار دەكرد تادواتر لەكوتای ئەم سەدەیەدا بەهوی ئامیری بیش كەوتوەوە توانیان زمارەی جومكە كانی مروف دیاری بكەن كەهەمان زمارەیە كەبیغەمبەری نازدار بیش 1400 ئامازەی بوكردبوو ئەمەش زمارەی جومكەكانە
1/ كولەكەیبشت 147 جومكە
2/ سك 24 جومكە
3/بەشەكانی سەرەوە 86 جومكە
4/ بەشەكانی خوارەوە 88 جومكە
5 /حەوز 15 جومكە كەكوی هەموو جومكەكان دەكاتە360 جومكە
s :- لوتکه.نێت
الإثنين ديسمبر 28, 2015 1:21 am من طرف sulimansoran
» پهردهی كچێنی چییه؟ جۆره ناباوهكانی پهردهی كچێنی، لابردنی پهردهی كچێنی ... سهرهتای ژیانیكی نوێ؟ ....هتد
الخميس يناير 23, 2014 8:48 pm من طرف دايكى عمار
» هیچ کات کۆمپیوتەرەکەت فۆرمات مەکە!!
الخميس يناير 09, 2014 8:20 pm من طرف karwan kara
» ماڵپهرێك بۆ وهرگێران زیاتر له 50 زمان
الخميس أكتوبر 10, 2013 5:19 am من طرف dlshad
» ئه م سايته تايبه ته به يارى
الجمعة يونيو 21, 2013 3:37 pm من طرف shamal jalal
» له (چین) گۆشتی مرۆڤ ههیه و ئهفرۆشرێت + 18
الجمعة مارس 22, 2013 6:42 pm من طرف danyar asuda
» وينه يه كى ناخ ته زين
الأربعاء مارس 20, 2013 5:03 am من طرف danyar asuda
» ئه وكوره ى به هوى به يداكردنى 5 هه زار دينار بو بزيوى زينى توشى جيهات